Újabb kemény ütést kapott az európai autóipar: Magyarország legfőbb partnerén csattanhat az ostor

Pénzcentrum2022. március 18. 10:15

Német gumiipari szakemberek termelési korlátozásokra figyelmeztetnek az Oroszországból származó korom kimaradása miatt – írja a Magyar Nemzet.

A Német Gumiipari Szövetség (WDK) szerint, a gumiipari termékek, köztük a gumiabroncsok, tömlők és tömítések gyártói is tömegesen megérzik az ukrajnai konfliktus következményeit. Mégpedig azért, mert ezek gyártásakor valószínűleg termelési korlátozásokat kell majd bevezetni az Oroszországból származó korom kimaradása miatt.

Boris Engelhardt, a WDK vezérigazgatója rámutatott, a korom nélkülözhetetlen rengeteg gumiipari termék előállításához, a bökkenő csak az, hogy a termeléshez szükséges korom egyharmada Oroszországból származik. Ezt azt jelenti, hogyha az orosz szállítmányok elmaradnak, akkor kizárólag más európai forrásból nem lesz kielégíthető a kereslet. A lap szerint Olaszországban és Franciaországban az iparág első vállalatai már leállították a termelést. Ezután pedig Németországban is csak idő kérdése, mikor húzzák le a rolót.

Címkék:
európa, oroszország, autóipar, orosz, német, autóipari beszállítók, autóipari válság, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,