Mindenki most nyitna online üzletet? Folytatódik a 2020-as domain-trend

Pénzcentrum2021. március 11. 20:39

Úgy tűnik, hogy a 2020-as domain bumm folytatódik - hacsak nem még nagyobbat robban - idén is. 2021 tartogathat még számunkra pozitív meglepetéseket a domain nevek piacát tekintve. Az év első két hónapjának .hu domain regisztrációit alapul véve még nagyobb ütemű növekedést tapasztalhattunk, mint tavaly. Lássuk a regisztrációk számát és a növekedés ütemét!

A januári és februári .hu domain regisztrációk egyaránt meghaladták a 12 500 darabot, míg 2020-ban ehhez képest 10 000 domain alatt volt mindkét havi adat, írja Rackhost. Az idei év első két hónapjában összesen 25 273 .hu domaint regisztráltak, tavaly pedig 19 486-ot. A növekedés több mint 5 700 domain csupán két hónap alatt. Vajon mit tartogat majd számunkra az év hátralévő része? Ismét rekordot fognak dönteni a .hu domain regisztrációk?

Hogy mit tartogat még 2021, azt egyelőre nem lehet megjósolni, viszont a domain eladások is a piac világszintű jelentőségét mutatják. 2020-ban a DN Journal adatai alapján a legdrágábban eladott domain név a bullish.com volt, amely 1 080 000 dollárért kelt el. Idén viszont már februárban megdőlt ezt a rekord, hiszen a christmas.com elképesztő összegért, 3 150 000 dollárért cserélt gazdát.

Mi folyik a magyar neten?

Bár a magyarok számára is elérhetők a különféle országkód szerinti vagy általános legfelső szintű tartományok - hétköznapibb nevén domain végződések -, mégis a .hu domainek regisztrációja jellemzőbb. A regisztrált neveket tekintve is kirajzolódhatnak bizonyos trendek. Amennyire a domain névből következtetni lehet, az év első két hónapjában inkább szolgáltatások - mint például autósiskola, fitnessterem, vagy online marketing tanácsadás - honlapjához regisztráltak neveket.

Többnyire a brand nevét egy szolgáltatásra vonatkozó kulcsszóval. A tavalyi trendekkel ellentétben már nem jellemző a koronavírussal kapcsolatos szavak, kifejezések jelenléte a domain nevekben. Úgy tűnik a benne rejlő lehetőségeket már amennyire lehetett, kiaknázták.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bármilyen weboldalhoz vagy bloghoz regisztrálják ezeket a domaineket, az elmondható, hogy az online jelenlétnek nagyobb jelentősége van, mint bármikor. Egyre többen döntenek honlap vagy blogindítás mellett és ez a domain regisztrációk számában egyértelműen megmutatkozik. 

Vajon mindezt a covid okozza? A harmadik hullám márciusban érte el hazánkat, így nem kizárt, hogy a márciusi domain regisztrációk az eddigi valaha volt legmagasabb értékeket fogják mutatni. Mindenesetre hamarosan jelentkezni fogunk a márciusi statisztikákkal és kiderül, hogy tovább folytatódik-e ez a tendencia.

Címkék:
vállalkozás, webshop, online, honlap, weboldal,