Drága válás: így osztotta el a mesés vagyont Hosszú Katinka és Shane Tusup

Pénzcentrum2019. március 2. 15:58

Megegyezett a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinka és Shane Tusup. A tét nem volt kicsi, a válás során kétmilliárd forint sorsáról kellett dönteni.

Január végén megegyeztek a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinkáék - írja a Hot magazin. A kérdés nem volt egyszerű, egyes információk szerint ugyanis körülbelül 2 milliárd forint sorsáról kellett dönteni. A házasságuk alatt egy közös mamutcéget is felépítettek Iron Corporation Kft. néven.

Tusup nem vett részt a tárgyaláson, de a magazin információi szerint egy magyar és egy amerikai jogászt is felbérelt annak érdekében, hogy ő jöjjön ki jól anyagilag a válásból. A megegyezés állítólag zökkenőmentes volt, amelynek végén Tusup teljesen kiszáll a közös cégből.

Nem csak a közös cégről kellett ugyanakkor dönteni. Katinka eddig háromszoros olimpiai arany-és ezüstérmes, így harmincöt éves kora után élete végéig kap majd a magyar államtól 1 millió 167 500 forintot. Ennek az összegnek a fele az edzőt is megilleti, Shane Tusup így havi 583 750 forintot kap majd.

Érdemes házassági szerződést kötni

A válás során felmerülő vagyoni viták elkerülésére lehet jó megoldás a házassági szerződés.A Magyar Közjegyzői Kamara adatai szerint magyarországon az utóbbi időben egyre inkább jellemző, hogy a házastársak szerződést kötnek házasság előtt. A legtöbben azért kötnek szerződést, hogy hogy az egyik házasfél kizárja a másik fél felelősségét az általa felvett ingatlanhitel vagy vállalkozói tevékenység kockázatai alól, így óvva meg a vagyon egy részét egy esetleges adósság terhétől.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A házas felek közös vagyonába ugyanis a hitelek is beletartoznak. Ahhoz azonban, hogy a házassági szerződés harmadik fél előtt is érvényes legyen, be kell jegyeztetni azt a Házassági és Élettársi Vagyonjogi Szerződések Nyilvántartásába (HÉVSZENY). A szerződésnek a válásnál is kiemelt szerepe lesz, hiszen a hosszadalmas folyamat jelentősen lerövidíthető ezáltal.

A házastársi szerződésben itthon tipikusan ingatlanok, autók, értékpapírok, bankszámlák és üzletrészek kerülnek bele, de sokan ebben szabályozzák egész aprólékosan a kiadási tételeiket és a jövőbeli vagyoni viszonyaikat is.

Címkék:
vállalkozás, házasság, sport, válás, bulvár, hosszú katinka,