Áprilisban is nagyot ment az építőipar

Pénzcentrum2018. június 15. 20:00

2018 áprilisában az építőipari termelés volumene 14,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a nyers adatok szerint. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 7,0, az egyéb építményeké 24,9 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése áprilisban 6,5 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten.

2018 áprilisában az előző év azonos hónapjához képest:

  • Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 7,0, az egyéb építményeké 24,9 százalékkal. Az épületeknél az ipari épületek, az egyéb építményeknél az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

  • Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 22,8, az egyéb építményeké 23,7, a speciális szaképítésé 2,7 százalékkal emelkedett.

  • A megkötött új szerződések volumene 47,0 százalékkal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 35,4, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 54,5 százalékkal. Április folyamán irodaépületek mellett ipari és oktatási épületek építésére kötöttek nagy értékű új szerződéseket. Az egyéb építmények közül a közmű- és szennyvíztisztító telepek építésére kötött szerződések voltak jelentősek.

    Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

    A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Az építőipari vállalkozások április végi szerződésállományának volumene 79,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 3,8, az egyéb építményeké 115,6 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel azelőtt.

2018. január-áprilisban az előző év azonos időszakához képest:

  • Az építőipari termelés 17,5 százalékkal emelkedett.

Címkék:
építőipar, ksh, penzcentrum, április,