Ezt gondolja a kormány a NÉBIH vizsgálatról

Portfolio2017. március 30. 17:31

A 83. Kormányinfón szóba került a Csíki Sör és a Nébih-vizsgálat is.

Nébih-vizsgálat

Megkezdődött az élelmiszerek és termékek minőségének vizsgálata. Ez a kettős minőség ügye - kezdte az újabb témát a tárcavezető. Azt akarjuk megakadályozni, hogy a nagy multik visszaéljenek a hatalmukkal.

A vizsgálat eredményéről itt írtunk részletesen.

A miniszter kiemelte: a vizsgált termékek 70%-ában tapasztaltak eltérést a vizsgálat során.

Határozottan kijelentette, hogy a nyugati és a magyar piacra szállított termékek között minőségében,anyagaiban és összetevőiben is különbség volt. Vagyis a multik visszaéltek a hatalmukkal. És voltak olyan esetek is, amikor a cégek Magyarországon drágábban adták el a rosszabb minőségű élelmiszert - jegyezte meg.

Azt szeretné elérni a magyar kormány, hogy ha más a termék a különböző országokban, akkor a fogyasztók ezt megismerjék. A címkén tájékoztatni kell a fogyasztókat - ismertette a célt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lezárul a sörháború

A Heineken és a Csíki Sör közötti megegyezés lehetőséget biztosít arra, hogy a Csíki Sör névjegy és márkanév megmaradhasson - jelentette ki a múlt heti megállapodásról Lázár. Ez a csíki gyár a nemzeti érdekérvényesítés szimbóluma is - tette hozzá.

Meg tudtuk menteni a Csíki Sört, mint márkát - emelte ki. Mindenki, aki magyar vállalkozásokat támad meg itthon vagy a Kárpát-Medencében, a kormány mindent meg fog tenni.

 

Címkék:
vállalkozás, nébih, sör, lázár, kormányinfo, élelmiszerbotrány,