30 ezer új munkahelyet hozhatnak a befektetők Magyarországra

Világgazdaság2016. december 6. 09:00

Az unióban nálunk lesz a legalacsonyabb a társaságinyereségadó-kulcs, ezért vonzóbbá válhat a magyar befektetési környezet a Nemzeti Befektetési Ügynökség szerint - írja a Világgazdaság.

A társasági nyereségadó kilenc százalékra csökkenése pozitívan fog hatni, mert még inkább adózóbaráttá válik a környezet - tájékoztatta a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a lapot. Ez hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország kedvezőbb helyzetbe kerüljön más európai lokációkhoz képest, amikor egy befektető a leendő beruházásához helyszínt keres, és amikor egy már hazánkban lévő vállalat a tevékenységének a bővítését tervezi.

A HIPA jelenleg 144 aktív, döntés előtti minősítésű projektet kezel. Amennyiben megvalósulnak ezek a projektek, úgy a beruházások által összesen 29 458 új munkahely teremtődik, és ezáltal mintegy 4319,23 millió eurónyi befektetés valósulhat meg - írja a lap.

Persze a jövő évi változásoknak nem csak nyertesei lesznek, a Portfolio számítása szerint a béremelést például sok cég nem fogja túlélni.

Címkék:
vállalkozás, karrier, befektetés, munkahely, munka, társasági adó, hipa, nyereségadó, társasági nyereségadó,