Bajban a magyar celebpár: a NAV célkeresztjébe kerültek

Pénzcentrum2015. szeptember 4. 15:30

A Blikk szerint "rászállt" a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Palik László (53) cégeire. A lap úgy tudja, két vállalkozására is végrehajtást kért az adóhivatal.

A volt riporter családi vállalkozására, a Zöld Ember Kulturális Szolgáltató és Kertészeti Bt.-re, valamint a Héder Barnával közös vállalkozására, az ATSA Fitness és Egészségmegőrző Kft.-re is végrehajtást kért az adóhivatal.

Palikék családi vállalkozásába a felesége, Marsi Anikó beltagként, férje pedig kültagként van feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy aláírásra csupán az ügyvezetőként is szereplő felesége jogosult.

A NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága hátralékkezelési osztálya tavaly ősszel kért végrehajtást a cégre, amely azóta is hatályban van. Valószínűleg adóelmaradás miatt kerültek a NAV látókörébe - írja a Blikk.

Cégek tízezrei szűnnek meg évente

2013-ban összesen 39 500 felszámolás, végelszámolás és kényszertörlés elindítását tette közzé a cégbíróság, tavaly viszont már 57 ezer feltehetőleg cégtörléshez vezető eljárás indult el - derül ki az Opten adataiból.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Opten szakértői azt várják, hogy idén ismét rekordot dönt a megszűnések száma, ugyanakkor látnak olyan folyamatokat a cégvilágban, amelyek bizakodásra adhatnak okot.

Tavaly éves átlagban havonta 1453 új felszámolást tett közzé a cégbíróság, idén viszont már csak 930-at. Ez mindenképpen pozitív fejlemény, azt jelenti, hogy egyre kevesebb cég hagy hátra működő vállalkozásokat is sújtó adósságokat megszűnésekor.

Címkék:
vállalkozás, NAV, celeb, palik lászló,