Így verik át a vendégeket a magyar éttermekben: mit eszünk valójában?

Pénzcentrum2014. április 26. 13:02

Botránykönyv rántja le a leplet az éttermek trükkjeiről. Állítólag vannak helyek, ahol teljesen mást kap a vendég, mint amit rendelt - és még ízlik is neki.

Eszem-iszom Hungary címmel botránykönyv jelent meg nemrég, amely a magyar vendéglátás sötét oldalának kulisszatitkairól rántja le a leplet.

A könyvben - amelyből a Blikk szellőztetett meg néhány részletet - szakácsok, konyhai dolgozók mesélnek arról, hogyan, milyen alapanyagokból főznek. A harcsahalászlé valójában mélyfagyasztott pangasiusból készül. Harcsafajta az is, csak éppen a világon a legolcsóbb: egy rendes harcsa ára nyolcezer forint kilónként, ennek meg nyolcszáz - mesélte egy szakács.

"Mondták, hogy akkor most nekiállunk töltött káposztát készíteni, háziasan. Elővettük a hipermarketes konzervet, kiborítottuk a tányérra, megbolondítottuk vízzel hígított tejföllel, és eladtuk ezernyolcszáz forintért. A rántott ételeket visszadobtuk a fritőzbe, hadd süljenek meg újra, attól frissebbnek tűnnek."

A konyhai dolgozó beszélt arról is, hogy a tokaji borhableves igazi turistacsalogatónak számított, kizárólag külföldiek kóstolták, mély áhítattal és átérzéssel, mert az ára igen borsos volt. "A tokajit én magam kevertem olcsó száraz borból és mérhetetlenül sok cukorból. Megpusztultam a nevetéstől a sok dicsérő szó hallatán."

A ház legjobb borjúpaprikását, amelyet a város polgárai egyenesen ikonikusnak, a közösség díjért kiáltó büszkeségének neveztek, pulykacombból kreálták a séfek. Az étteremben tíz éve szerepel a vaddisznó az étlapon, de a tányérokon eddig csak marhacombot találtak a vacsorázók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze nem érdemes általánosítani: a magyar csúcséttermek európai színvonalat jelentenek

Ezek most a legjobb éttermek Budapesten - itt a lista!

Ki lakik ezzel jól? Kiderültek a luxuséttermek titkai - exkluzív fotók

Ezek a legjobb éttermek Magyarországon - itt a toplista!

Címkék:
vásárlás, kkv, étterem, élelmiszer, átverés,