Kétszeresére nőtt az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatása

MTI2013. július 22. 16:35

A korábbi két százalékról négyre emelte - saját költségvetési forrásainak terhére - a Vidékfejlesztési Minisztérium az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást - közölte a KAVOSZ Zrt. hétfőn.

A közlemény szerint a hitelkonstrukció kamata jelenleg évi 4,25 százalék körül alakul, a megemelt kamattámogatás 2013. július 18-tól kezdődően az új, valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Az Agrár Széchenyi Kártya-konstrukcióval ahhoz nyújtanak támogatást, hogy az agrárgazdaság szereplői könnyebben juthassanak finanszírozási forrásokhoz. A KAVOSZ Zrt. által kidolgozott hitelkonstrukciót a mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, valamint társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások vehetik igénybe.

Az egy-, két- vagy hároméves lejáratú folyószámlahitel hitelkeretének összege minimum 500 ezer forint, felső határa 25 millió forint.

A kérelmezők hitelhez jutását minden esetben az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességvállalása is segíti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Széchenyi Kártya Program többi eleméhez hasonlóan, az Agrár Széchenyi Kártya kérelmezői is hiteligényükkel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségéhez (VOSZ), a területi kereskedelmi és iparkamarákhoz, továbbá a KAVOSZ Zrt. irodáihoz fordulhatnak, országszerte mintegy háromszáz helyen.

Címkék:
kkv, széchenyi kártya, agrár széchenyi kártya,