Nem tudni, hány trafik nyit ki július elsején

MTI2013. május 23. 08:34

Gyakorlatilag az összes trafikgyőztes aláírta a szerda esti határidőre a koncessziós szerződést - számol be a Népszabadság és a Napi Gazdaság.

A Népszabadság a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján arról ír, hogy az 5 414 koncessziónyertesből 5 381-en nem hagyták az utolsó pillanatra, és már korábban aláírták a kontraktust a Széchenyi Programirodákban, a 33 függőben maradt szerződéskötés lebonyolítása szerdára tolódott, de arról egyelőre nincs adat, hogy a későn jövők közül bárki is veszni hagyta volna az egyre jobban felértékelődő trafiknyitási jogot.

A Napi Gazdaság csütörtöki írása szerint is szerdára 33 trafikkoncessziós szerződés megkötése maradt, a nap végére a koncessziónyerteseknek több mint 99 százaléka megtette a legfontosabb lépések az engedélyek megszerzéséhez, ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy a több mint 5 400 koncesszió tulajdonosa közül hányan vállalták a július elsejei indulást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint országosan egyelőre csak 181-en nyújtottak be dohánykereskedelemhez szükséges vámhatósági engedély iránti kérelmet - írja a Népszabadság.

 

Címkék:
dohánybolt, kkv, cigaretta, trafik,