Mága szuperkoncertje idén is ingyen kapja az Arénát

Pénzcentrum2012. december 29. 08:06

Jövőre 13 rendezvény, összesen 22 napra, pályázat útján, térítésmentesen kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát. A listán ezúttal is szerepel Mága Zoltán újévi megakoncertje.

2013-ban 13 eseményre - koncertekre, sport- és egyházi rendezvényekre - összesen 22 napra biztosítja bérleti díj megtérítése nélkül a Papp László Budapest Sportaréna helyszínét az Emberi Erőforrások Minisztériuma - tudta meg a Pénzcentrum.hu. Állami Eseménynapokon rendezik meg a Mága Zoltán nevével fémjelzett Budapesti Újévi Koncertet, a novemberi OTP Bank Lovas Világkupát, valamint decemberben a Budapest Tennis Classics elnevezésű, tenisztornát is. Mint azt az EMMI-től megtudtuk, a Papp László Budapest Sportaréna üzemeltetése kapcsán létrejött, hatályos bérleti szerződés alapján a minisztérium évente 22 Állami Eseménynapra maga is bérleti díj mentesen kapja a létesítményt.

Az Állami Eseménynapok szerepe egyrészt megfelelő helyszín biztosítása az ország számára kiemelt jelentőséggel bíró sportesemények számára (olimpia, világbajnokságok, Európa-bajnokságok, magyar válogatott szereplése stb.), másrészt társadalmilag fontos (kulturális, vallási stb.) rendezvények támogatása oly módon, hogy a Papp László Budapest Sportarénát térítésmentesen bocsátják rendelkezésre ezeken a napokon.


Az évi 22 napos keret felhasználásáról a beérkezett pályázatok alapján a mindenkori sportért felelős miniszter dönt. A végleges döntés az egészségügyi, a kulturális, az oktatási, a sport és a szociális ágazat vezetői által tett javaslatok figyelembe vételével történik.

Annak megítélésekor, hogy egy rendezvény kiemelt jelentőséggel bír-e, figyelembe veszik a pályázók által megküldött pályázati adatlapon szereplő információkat (pl.: hazai és nemzetközi részvevők, látogatók száma), valamint azt is, hogy az esemény az ország megítélése szempontjából mekkora értéket képvisel. Az események profitorientáltsága ugyanakkor nem kizáró feltétel, így ezt az elbírálásnál az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem vizsgálhatja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mága is bérleti díjtól mentesen kapja

A rendezvények között van olyan is, amelyre több tízezer forintos belépők is kaphatók: a Mága Zoltán hegedűművész nevével fémjelzett - és az általa irányított cég által szervezett- 2013. évi Budapesti Újévi Koncertre például 6900-tól 34 900 forintig vásárolhatunk belépőket. A Pénzcentrum.hu többször is megkereste a listáról talán kissé kilógó - a programot tekintve meglehetősen eklektikusnak tűnő-Budapesti Újévi Koncertet szervező Primarius Produkció Kft-t. Kíváncsiak voltunk arra, hogy szerintük mivel indokolható, hogy a rendezvény szerepel az Állami Eseménynapok listáján, megkérdeztük azt is, hogy a pályázat novemberi elbírálása előtt milyen bérleti díjjal kalkuláltak. Kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Kérdés persze, hogy mennyibe kerülne a szervezőknek, ha fizetniük kellene az Aréna bérleti díját. Nyolcezer fő feletti rendezvényeknél 4,9 millió forint + Áfa a minimum napi bérleti díj - derül ki az intézmény hivatalos honlapján található terembérleti konfigurációkból. A rendezvényekhez kapcsolódnak kötelezően igénybe vett szolgáltatások is - ezeknek a díjait a szervezőknek kell fizetniük. A technikai átalánydíj óránként 260 ezer forint, de fizetni kell például egy közmű átalánydíjat is.

Címkék:
profitorientált,