Több száz millióval szökött el a milliárdos csalással vádolt nő

Pénzcentrum2012. május 18. 14:12

A Napló információi szerint egymilliárd forinton felüli összegben csalt ki pénzt helyben és országszerte bankoktól, magánszemélyektől az a 32 éves debreceni nő, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal május eleje óta köröz. Dudla Andreával szemben egy éve zajlik büntetőeljárás csalás megalapozott gyanújával. Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, de megszökött, a lap forrása szerint több százmillió forinttal.

- A gyanúsításban szereplő bűncselekmények 2007-ben kezdődtek, amikor is a nő olyan cégeket kezdett felvásárolni, amelyektől tulajdonosaik szabadulni igyekeztek. A vállalkozások egyszerű emberek nevére kerültek, akik a közreműködésért pár tízezer forintot kaptak. Az elkövető ezután több százmilliós banki pénzforgalmat, mérleget és főkönyvet hamisított a cégek számára, hogy azok hitelekhez, pályázatokhoz juthassanak, majd az elnyerésük után pár hónappal a strómanokon keresztül sorra csődöt jelentett - tudta meg a lap egy, az ügyre jó rálátással bíró személytől. A körözés alatt álló nő ezzel párhuzamosan sokszáz millió forintot gyűjtött össze - heti 20 százalékos hozamot ígérő - piramisjátékkal.
Ragaszkodott a BMW-hez

A "mobil bankárként", azaz hitelügyintézőként dolgozó gyanúsítotthoz a piramisjátékot szervezve legalább félmilliárd forint, de ennél valószínűleg jóval nagyobb összeg került oly módon, hogy 20 százalékos heti hozamot ígért - tudtuk meg többektől. Forrásaink szerint - zömében hajdú-bihari - ügyfelei száma a százat is elérhette, s otthonosan mozgott vagyonosabb körökben. Ügyletei során, mint az hírlik, a debreceni éjszakai élet egyik hírhedt alakja védte. Ezen túlmenően - az eltűnését megelőző napokban - a nő mintegy 600 millió forintot csalt ki gabonakereskedőktől és egy magánszemélytől, tudtuk meg. Ez ügyben többen is feljelentést tettek a rendőrségen.

Dudla Andrea ismerői elmondása alapján nagylábon élt. Abból következtetnek erre, hogy a nő helyben kimondottan drágának számító ügyvédekkel dolgoztatott, mindig BMW-vel járt, s évente 4-5 külföldi pihenés is "belefért".

 

Címkék: