Kedvezménykártyát vezetnek be 2 újabb kerületben is

MTI2012. január 3. 17:02

Egyre több fővárosi kerületben vezetnek be az adott városrészben használható kedvezménykártyát, januártól már az I. és a VIII. kerületben is lehet ilyet igényelni.

A budavári önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy január 1-jétől lehet használni az "I. Kerület Kártyát", első lépcsőben körülbelül 160 üzlet, vállalkozás kapcsolódott be a programba. Ezek döntően helyi vállalkozások, de ad kedvezmény a kártyatulajdonosoknak az egyébként a VII. kerületben lévő Magyar Színház, valamint a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a városrészben lévő fürdők használatára. Az elfogadóhelyeket matrica jelöli, a városrész további csatlakozókat vár.

A kerület az időseknek a karácsonyi köszöntéssel kiküldte a kártyákat, továbbá azok is automatikusan megkapják, akik az éves parkolási engedélyekért mennek az önkormányzathoz.

Már lehet igényelni a kedvezménykártyát a VIII. kerületben is, a program a következő hetekben indul. Az önkormányzat a "Józsefváros Kártya" bevezetését azzal indokolta, hogy nagy segítséget jelent a nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, illetve a hátrányos helyzetű családoknak, emellett pedig nő a kerületi kis- és középvállalkozások forgalma.

Hasonló kedvezménykártyát több kerület lakói is használhatnak már, így például a II., a VI., a IX., a XII. és a XIII. kerületben élők. Azokban a városrészekben, ahol hosszabb ideje működik a rendszer, már több mint 200 elfogadóhely van, és több mint tízezren igényelték a plasztikkártyát.

A névre szóló kártyákat többnyire a kerület állandó lakosai kérhetik, bár ez alól is van kivétel, "Hegyvidék Kártyát" például a kerületben dolgozók vagy tanulók is igényelhetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kártyára átlagosan 10-20 százalék közötti kedvezmény jár egyes kulturális-, sport- és egyéb szolgáltatások igénybevételekor, valamint a rendszerhez csatlakozó helyi éttermekben, virágüzletekben, zöldség- és gyümölcsüzletekben, könyvesboltokban.

 

Címkék:
budavári önkormányzat,