Hitelszűkében a céged? Így szerezhetsz pénzt!

Pénzcentrum2011. november 10. 14:50

Minden eddiginél nagyobb szüksége van pénzre a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak, hiszen piacaik beszűkültek, kintlévőségeik növekedésnek indultak, fejlesztéseik leálltak. Csakhogy a hitelhez jutni, nehéz, mert a csapokat a válság következményeitől tartó bankok elzárták. A helyzet azonban nem reménytelen, aki megtalálja a közös nyelvet a bankokkal, sikerrel járhat. Cikksorozatunkban igyekszünk megmutatni, hogyan kell ezt csinálni!

A gazdasági válság és a nyomában járó bizonytalanság nehéz helyzetbe hozta a magyar kis- és középvállalati szektort. A kereslet csaknem minden gazdasági ágazatban visszaesett, a partnerek egyre gyakrabban késve fizetnek, sokan a cégük fejlesztéséhez felvett devizahitelek megnövekedett törlesztő részleteit nyögik. Ráadásul a kilátások sem túl kecsegtetőek. A válságnak a jelek szerint nincs vége, mind itthon, mind a külföldi piacokon komoly takarékossági intézkedések árhatóak, amelyek tovább apaszthatják az amúgy sem túl élénk keresletet.

Ilyen helyzetben égetően szükség van minden vállalkozásnak tőkére, amely a bizonytalan helyzetben akár a túlélést is jelentheti. Csakhogy tőkéhez jutni mostanság nem egyszerű. A bankok ugyanis komoly veszteségeket szenvedtek el a piacon, emiatt alaposan megváltoztatták hitelezési politikájukat. Kétszer is meggondolják, hogy kinek és mire adnak hitelt. Ám hitelhez jutni ennek ellenére sem lehetetlen. Az a vállalkozás, amelyik ért a bankok nyelvén sikerrel járhat.

De vajon ilyen bizonytalan helyzetben egyátalán érdemes-e hitelt felvenni vagy jobb ha magunk próbálunk boldogulni? Van-e olyan hitel a piacon, amely megfelel a kkv-k igényeinek? Mit vár a bank az eladósodni kívánó vállalkozásoktól? Milyen mutatókat kell nézni, hogy a lehető legjobb hitelszerződést kössük meg a bankkal? A pénzcentrum.hu ezen, a kkv-k számára döntő fontosságú kérdésekre keresi a választ 2011. november 14. és 2011. november 20. között, amikor a kkv-k hitelhez jutását segítendő cikksorozatot közül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze mi sem hordjuk a bölcsek kövét a zsebünkben, minden kérdés megválaszolására nincs módunk. Ám lehetőséget teremtünk arra, hogy a kkv-k képviselői bármilyen hitelezési kérdést feltegyenek a Raiffeisen Bank szakértőinek. A kérdéseket e-mailen a penzcentrum@penzcentrum.hu címre várjuk 2011. november 16-án déli 12 óráig!

 

Címkék: