A magyar cég drámája: nem jött össze a nagy álom

Pénzcentrum2011. szeptember 30. 16:48

Hiába kért csődvédelmet a Jeans Club Kft., nem sikerült rendezni a kintlévőségeket, és felszámolásba fordult az eljárás - tudta meg a Gazdaság.hu. A cég félmilliárd forintot meghaladó veszteséggel zárta a tavalyi évet, néhány napja végrehajtást rendelt el a társaság ellen az adóhivatal.

Kétmilliárd forintot meghaladó szállítói tartozás, és ötmilliárdos rövid lejáratú hitel szerepel a Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft. kötelezettséglistáján a tavalyi évre, a cég májusban csődvédelembe menekült. Úgy tűnik nem sikerült rendezni a kintlévőségeket, a cég ellen megindult a felszámolási eljárás.

A Jeans Club forgalma az elmúlt években folyamatosan csökkent: 2008-ban még 9,8 milliárd forint árbevételt ért el, tavaly már csak 9,2 milliárdot. Az eladás szerkezete is változott, míg korábban a forgalom döntő része a hazai kiskereskedelemből származott, ez jelentősen visszaesett tavaly, az exportértékesítés viszont bővült. A társaság Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban hozott létre leányvállalatokat.

A ruházati cég az elmúlt években üzemi szinten nyereségesen működött, sőt még tavaly is, pénzügyi vesztesége okozta a félmilliárd forintot meghaladó mérleg szerinti veszteséget, a jelentős hitelállomány miatt. (2008-ban is hasonló történt: jelentős forgalom mellett, pozitív üzemi eredménnyel zárt, azonban a mínusz 1,9 milliárd forint pénzügyi veszteség miatt, 1,7 milliárd forint adózott veszteséggel zárta az évet.) Az Opten adatai szerint néhány napja végrehajtást rendelt el a társaság ellen az adóhivatal.

A kft.-t 1997-ben alapították, 35 ruházati üzletet működtet Magyarországon, főleg Budapesten, illetve néhány vidéki nagyvárosban, továbbá külföldön is több márkaboltot nyitott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: