Tervezhető költségek: felhős Office jön

Világgazdaság2011. június 29. 09:32

Távoli munka nem újdonság, de a felhőn végzett mégiscsak meglepő lehet a vállalatok számára. A Microsoft Office alkalmazása a legnagyobb felhasználói táborral rendelkező irodai programcsomag elérhető felhősített változatban is.

A felhős alkalmazások egy távoli szervergépen futnak, nem terhelik a helyi számítógépeket. A programokhoz biztonsági rendszereken keresztül hozzáférhetünk, és a szokásos irodai csomagok esetében megszokott feladatokat elvégezhetjük. A rendszer segít a költségek megfékezésében, hiszen nincs szükség óriási számítási kapacitású számítógépek fejlesztésére, a feladatok nagy része egy távoli számítógépen fut le.

A Microsoft a felhő alapú számítástechnika irányába tett eddigi legnagyobb lépésére szánta el magát a héten azzal, hogy lerántotta a leplet a már eddig is komoly profitot termelő irodai szoftvercsomagjának, az Office-nak az online változatáról. A szolgáltatás startját tegnap jelentették be New Yorkban. A szoftveróriás ezzel új életet lehel két évtizede kifejlesztett irodai alkalmazáscsomagjába, amely felhősített változatához a jövőben havidíjas internetes szolgáltatás keretében lehet hozzájutni - írja a Világgazdaság.

A Microsoft a felhő alapú számítástechnika irányába tett eddigi legnagyobb lépésére szánta el magát a héten azzal, hogy lerántotta a leplet a már eddig is komoly profitot termelő irodai szoftvercsomagjának, az Office-nak az online változatáról. A szolgáltatás startját tegnap jelentették be New Yorkban. A szoftveróriás ezzel új életet lehel két évtizede kifejlesztett irodai alkalmazáscsomagjába, amely felhősített változatához a jövőben havidíjas internetes szolgáltatás keretében lehet hozzájutni.

Címkék: