Programirodákat hoznak létre az Új Széchenyi Terv megvalósítása érdekében

MTI2011. április 29. 12:32

Széchenyi Programirodákat hoz létre a kormány az Új Széchenyi Terv megvalósításának elősegítése érdekében - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A kormányrendelet szerint a kormány az Új Széchenyi Tervben meghirdetett pályázóközpontúság, minőség és hatékonyság elveinek megvalósulása érdekében hozza létre a Széchenyi Programirodák rendszerét.

Az irodák ellátják a pályázók és kedvezményezettek helyi támogatását a fejlesztési források felhasználásának elősegítése érdekében. Az irodák feladata, hogy hatékonyan segítsék céljaik megvalósításában a pályázókat, a pályázni szándékozókat.

Az irodák működésük során hozzájárulnak ahhoz, hogy az Új Széchenyi Tervben foglalt célkitűzések - így különösen a vállalkozásfejlesztés, az otthonteremtés, az egészségipar vagy a zöld gazdaságfejlesztés - helyi szinten is megfelelő hangsúlyt kapjanak a régiók közötti egyensúly megteremtésének és az egyenletes fejlődés feltételeinek biztosítása érdekében.

Az irodák tevékenységének felügyeletét a fejlesztéspolitikáért felelős miniszter látja el. A kormány az irodák működtetésére a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-t jelöli ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A miniszter rendeletben szabályozza majd az irodák részletes feladatait, szervezetének és működésének alapelveit, a támogatáspolitikai szervezetekkel való kapcsolatát, valamint az alkalmazottak munkakörének betöltésére vonatkozó részletes feltételeket.

Címkék: