Eldőlt: jön az új magyar élményfürdő

MTI2011. március 17. 18:02

Aláírták csütörtökön a bonyhádi strandfürdő kivitelezői szerződését, a termálvizet hasznosító létesítmény nettó 361 millió forintos beruházással ez év november végére készül el - közölte Glöckler Ferenc, a Bonyhádi Fürdő Kft. ügyvezetője.

A fürdő építésére kiírt második közbeszerzési eljárást hat ajánlattevő cég közül a Tempero Építőipari és Uszodatechnikai Kft. nyerte - mondta Glöckler Ferenc. A munka várhatóan április közepén kezdődik meg.



Nagyobb térképre váltás

A fürdő 1,2 hektáros területen épül meg, három termálvizes medencével, amelyek vízfelülete összesen 600 négyzetméter lesz. A 67 Celsius fokos meleg vizet egy 900 méter mély kútból nyerik. Glöckler Ferenc hozzátette: a víz nem minősül gyógyvíznek, de kémiai összetételében a harkányi fürdő vizéhez hasonló.

A Bonyhádi Fürdő Kft.-t 2009-ben 300 millió forintos törzstőkével hozta létre a bonyhádi önkormányzat, amely további összeggel nem járul hozzá a beruházáshoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: