A legendás magyar étterem drámája: ez már a vég?

Pénzcentrum/MTI2011. február 27. 11:02

Szombat éjjel a tetőszerkezete égett le a két évszázados múltra visszatekintő Balázs vendéglőnek. Hűvösvölgy egykor legendás étterme évek óta üresen áll.

Kigyulladt a régóta üresen álló, II. kerületi Balázs vendéglő szombaton az esti órákban; a tűzoltók eloltották a tetőtérben keletkezett tüzet - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta: a Hűvösvölgyben lévő, régóta használaton kívüli épületben keletkezett tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

A tűzoltók kiérkezésekor a 150 négyzetméteres tetőtér 40 négyzetmétere égett, a tűzoltók eloltották a tüzez, személyi sérülés nem történt - tette hozzá. Az elmúlt években nem ez volt az első alkalom, hogy kigyulladt a vendéglő épülete.

 


A Balázs Vendéglő 1799-ben nyitotta meg a kapuit Hűvösvölgyben, majd több mint 200 évig várta a vendégeket. Népszerűségének csúcsát akkor érte el, amikor 1900-ban megépült a hűvösvölgyi villamosvonal, a környék pedig a városi polgárság kedvelt kirándulóhelye lett. Az éttermet 1948-ban államosították, később többször újjáépült, és többször is a tűz martalékává vált.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az épület műemlék, de olyan rossz állapotban van, hogy a II. kerület becslése szerint 100 millió forintba kerülne a helyreállítása.

 

Címkék: