Szellemkutak az utak mellett

Pénzcentrum2011. február 18. 09:32

Egyre több üresen hagyott benzinkút az utak mellett, kevés új belépő és koncentrálódó szerkezet jellemzi az üzemanyag forgalmazást piacát - írja a Napi Gazdaság.

Február közepéig összesen 5 gépjármű üzemanyag forgalmazással foglalkozó cég volt kénytelen felszámolást kezdeményezni saját maga ellen. Felszámolások után üresen maradnak a benzinkutak, a kút tulajdonos egyre kevésbé tudja őket kiadni új vállalkozásoknak.

2010-ben 9,5 %-al kevesebb üzemanyag fogyott, mint az azt megelőző évben. Ennek a következményeként, az üzemanyag forgalmazás növekvő cégbezárási trendjével kilóg az Opten céginformációs szolgálat adatbázisából kiolvasható az összes iparágat átfogó stagnáló csődképből.

 


Az egyre növekvő benzin és gázolajárak tovább nehezíthetik a kutasok dolgát. A benzin és gázolaj is átlagosan 359-360 Ft-ért tankolható a kutakon. Szólás Nándor, az Avia franchise hálózat vezetője szerint az ágazat koncentrálódása mellett egyre több benzinkút fog üresen maradni az új belépők számában bekövetkezett csökkenés hatására.

Címkék: