Magyar bezzegcégek: itt a lista

Pénzcentrum/MTI2011. január 19. 18:02

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) márciusban kezdi közölni a fogyasztóvédelmi jogszabályokat betartó vállalkozások pozitív listáját.

A szakmai bizottság döntése alapján pozitív minősítést az a vállalkozás kaphat, amely a kijelölt vizsgálatokon - például az árfeltüntetés és árfelszámítás, a szavatosság és jótállás, a vásárlók könyvébe tett bejegyezések intézése, az idegenforgalom ellenőrzésekor - megfelelt a jogszabályoknak, ezen kívül bármely vállalat kérhet átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatot cégénél.

A jogszabályokat betartó vállalakozásokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nyilvánosságra hozza, és jogkövető fogyasztóvédelmi magatartásáról a vállalkozás tanúsító oklevelet kap.

Februárban a hatóság bevezeti a hétvégi telefonos ügyfélszolgálatot is, ahol a fogyasztók és vállalkozások egyaránt kérhetnek fogyasztóvédelmi tanácsot, segítséget. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szándékai szerint a pozitív lista és a hétvégi telefonos ügyfélszolgálat nemcsak a fogyasztóvédelmet, hanem a gazdaságfejlesztést is szolgálja.

 

Címkék: