150 éves családi vállalkozás, így kell ezt csinálni! Képek a múltból

Pénzcentrum2010. november 21. 11:02

Alapításának 150. évfordulóját ünnepli a világ legrégebbi családi vállalkozásban működő kerékpárboltja Londonban. A hivatalosan is leghosszabb múltra visszatekintő vállalkozás a másfél évszázados történelme alatt átélt jót és rosszat egyaránt. A két világháborút is átélt családi üzlet mai tulajdonosai bíznak benne, hogy tapasztalataik segítségével még sokáig működhet a bolt a biciklisek nagy örömére.


Az alapító: Tom Pearson

A Pearson Cycles-t 1860-ban alapította Tom Pearson kovácsmester.

Az akkor még biciklikkel nem foglalkozó mester javított mindent, ami fémből készült.

Fő bevételi forrása azonban az XIX. század végén az akkoriban még sűrűn használt lovaskocsik javításából származott.

A vállalkozást apjától átvevő Harry Pearson hozta meg azt az üzleti döntést, hogy a hanyatlóban lévő szekerek javításáról áttér az egyre nagyobb piacot birtokló közlekedési eszköz a kerékpárok gyártására és javítására.


Egyik első saját készítésű modellje az Endeavour volt. A nyereségnek köszönhetően 1916-ban Harry meg tudta vásárolni az addig bérelt üzlethelyiséget. Az újító kerékpárgyártó munkamániás volt, 1946-ban bekövetkezett haláláig egyszer sem ment szabadságra a családi legenda szerint.


Harry két fia vitte tovább a családi vállalkozást. A II Világháború alatt mindkét Pearson fiú fel volt mentve a katonai szolgálat alól a hazáért tett szolgálataikért cserében, mivel ők látták el a kevés benzin miatt megugró kerékpárpiacot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A negyedik generációs Pearsonok legfőbb feladata volt a 80-as években, hogy modernizálják a boltot. Anyagi problémáik nemigen voltak akkoriban, mivel nagy fellendülést hozott a brit posta megrendelése, így lehetőségük volt megkezdeni a költséges fejlesztéseket. Az innovatív újításokat rengeteg más gyártó is használja a mai napig.


A bicikliziés népszerűbb mint valaha vélik a mostani tulajdonosok az alapító Tom Pearson ötödik generációs leszármazottai. A 150 éves múlttal és tapasztalattal nagyon jó helyzetben vagyunk, hogy kihasználjuk a piacban rejlő lehetőségeket - mondja Guy és William Pearson az üzlet mostani tulajdonosai.

 

Címkék: