Feltámad a legendás magyar áruházlánc! Jön az antipláza

Pénzcentrum2010. október 29. 04:42

Öt magyarországi helyszínen lesz újra Centrum Áruház: Miskolcon, Egerben, Kecskeméten, Szegeden és Pécsett.

Évtizedekkel ezelőtt nemcsak egy-egy megyeszékhely középpontja volt a Centrum Áruház, de a 60-as évektől kezdve a magyar iparcikk kereskedelem központja is. A nagy alapterület, a színvonalas árubemutatás lehetősége, a szakmát magas szinten művelő vezetői és eladói gárda, valamint a tervgazdaságban csak itt kapható hiánycikkek vonzották a tömeget.

Szavazz! Te mennyiért váltasz kötelezőt?

A plázák megjelenésével a Centrumok sorsa is megpecsételődött. A tulajdonosi szerkezet átalakulása után átkeresztelték őket Skálává, a polcokon pedig elsősorban olcsók kínai termékek jelentek meg -ez pedig gyakorlatilag egyet jelentett a vásárlók elmaradásával.

 


Nagyobb térképre váltás

A Centtrum Áruház miskolc belvárosában

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A következő hetekben a Centrum áruház öt városban kapja vissza régi nevét. A boon.hu értesülése szerint a kínaiak után a magyar tulajdonú Centrum Exclusive Divatház Kft. bérli az épületeket.

Az új tulajdonosok célja a Centrum áruházak hajdani fényének visszaállítása. Kifejezetten a vidéki középrétegre alapozzák a kínálatot, a megjelenést és az árakat. Azokat a családokat célozzák meg, "akiktől távol áll a plázakultúra", akik nem a társasági élet miatt keresik fel a városközpontot, hanem szolid, mégis igényes környezetben szeretnének széles áruválasztékkal, mérsékelt árakkal és jó minőségű termékekkel találkozni.

 

Sokak számára a vidéki nagyvárosok központjai voltak hajdan a centrum áruházak, melyek fénye mára igencsak megkopott, épületeik pedig sajátosan negatív színfoltjai egy-egy belvárosnak. A vállalkozók szándéka dicséretes, kérdés azonban, hogy a képesek lesznek-e lépést tartani a jelentősen megváltozott vásárlási szokásokkal. Egy ügyes koncepcióval azonban akár még valós alternatívát is jelenthetnek a több vidéki városban gyengélkedő plázákkal szemben.

Címkék:
tervgazdaság,