Csúszik a felújítás, csődbe mentek a boltosok

Magyar Nemzet2010. szeptember 7. 09:32

Kereskedők indítottak kártérítési pert a szegedi önkormányzat ellen, mert az 1-es villamosvonal felújításának féléves csúszása miatt több tíz millió forintos forgalomkiesésük volt - írja a Magyar Nemzet.

Több kis- és középvállalkozás szűnt meg Szegeden az útlezárások miatt a közelmúltban, az 1-es villamos vonala mellett lévő üzleteknek hatvan-nyolcvan százalékos forgalomkiesésük volt az elmúlt egy évben. Mindezt a villamosfelújítás féléves csúszása és a sok útlezárás okozta. Szegeden tavaly augusztusban kezdtek hozzá a város legfontosabb és legforgalmasabb villamos- vonalának felújításához.

A beruházás egy, az unió által finanszírozott tömegközlekedési projekt része, amelyben összesen csaknem harmincmilliárd forintért újítják fel a villamos- és trolivonalakat, új járműveket vásárolnak, és építenek egy új villamosvonalat is. Az 1-es villamos vonalának felújítása miatt tavaly augusztusban lezárták többek közt a Kossuth Lajos sugárutat, Szeged egyik legfontosabb útját. Ez az út viszi át az átmenő forgalmat az M5-ös autópályáról a 43-as útra, azaz Románia felé.

Címkék: