Ellenőrök lepték el a Budai Várat

Pénzcentrum2010. augusztus 17. 09:17

Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban: jogosulatlan idegenvezetőkre, számlát nem adó kereskedőkre bukkantak az ellenőrök.

A Fővárosi Közterület-felügyelet kezdeményezésével Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban 2010. augusztus 16-án. Az akcióhoz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ), az APEH, a Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Vám-és Pénzügyőrség és a BRFK Bevetési Főosztálya csatlakoztak. A közös akció célja, a közterület használat, vendéglátó ipari létesítmények, az illegális árusok felszámolása, illetve minden az idegenforgalmat negatívan befolyásoló tényező kiszűrése, megszüntetése.

Az akcióban összességében 25 fő vett részt. Az intézkedések során a kitelepülő árusok engedélyét, a nyugtaadást, az idegenvezetést, valamint a közterület használati engedélyt ellenőrizték az akcióban részt vett hatósági személyek.

A Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai ez alatt 15 intézkedést hajtottak végre, melyek többsége illegális árusokkal szembeni eljárás, valamint a közterület- használati engedélyek ellenőrzése volt. A hatóságok együttesen 15 alkalommal ellenőrizték az idegenvezetést, amely két esetben jogosulatlannak bizonyult és mind a két esetben feljelentés született. A rendőrség munkatársai két esetben végeztek igazoltatást és vigyáztak az esetleges hatóság elleni erőszakra. Az APEH három esetben nyugtaadást, valamint két esetben alkalmazotti ellenőrzést végeztek és öt jegyzőkönyv született.

Címkék:
magyar idegenvezetők szövetsége,