Újra itt a sztárpályázat, siess, hogy le ne maradj!

Pénzcentrum2010. március 3. 08:32

Újra kiírták az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) Gazdaságfejlesztési operatív programjának (GOP) 2.1.1./A számú, nemrég felfüggesztésre került fejezetét, melynek keretében gazdasági társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók pályázhatnak technológiai fejlesztésre szánt támogatásra.

A mikro- és kisvállalkozások együttesen 10 milliárd forint európai uniós forráshoz juthatnak az idén, hogy technológiai fejlesztéssel és korszerűsítéssel növeljék jövedelemtermelő képességüket. Ebből a keretből a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) becslése szerint 1000-1300 projekt kaphat támogatást a kon-vergenciarégiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl). A pályázatokat március 29-től lehet benyújtani.

A pályázónak vállalnia kell, hogy a támogatott beruházással létrehozott termelőkapacitásokat, szolgáltatásokat, IT-fejlesztéseket, honlapot, valamint a támogatott minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszereket, szabványokat a projekt befejezését követő harmadik üzleti év végéig az adott régióban fenntartja és üzemelteti. További fontos információ, hogy nemcsak az elnyerhető támogatás és a támogatás mértéke, hanem az előleg összege is csökkent. Az ÚMFT legnépszerűbb pályázati kiírásánál az igényelhető összeg ezúttal minimum egymillió, maximum 20 millió forint. A GOP tavalyi felhívásainak 40 százalékos szintjéről 25 százalékra csökkent az indokolt esetben kapható előleg mértéke. Ez a kiírás csak a mikro- és kisvállalkozások számára került meghirdetésre, ugyanakkor rövid időn belül megjelenhetnek a közép- és nagyvállalkozásoknak szóló B és C jelű felhívások is.

Címkék: