Nagybevásárlásba kezdett a Google

Pénzcentrum2010. március 2. 16:58

Az internetes keresőjéről ismert IT-óriás ezúttal a fotószerkesztő Picnik oldalt vásárolta meg - ez volt három hét alatt a harmadik akvizíciója a cégnek.

Hogy mennyit is fizetett a Google a Picnikért, egyelőre titok, az azonban biztos, hogy az öt éve, Seattle-ben alakult cég húsz munkatársa a Picasa online fényképmegosztó keretein belül kezd el dolgozni.

A Google rendkívül szorgos időszakot tudhat maga mögött. Az elmúlt két hétben megvásárolták az Aardvark közösségi media keresőt és a mobiltelefonos e-mail alkalmazásokat fejlesztő reMailt. De a fokozott aktivitás már tavaly szeptember óta tart, hiszen azóta nyolc céget akviráltak, bevezették a Buzz közösségi hálózatot - mely eddig masszív bukásnak bizonyult -, fenyegetőztek a Kínából való kivonulással és meglengették, hogy szélessávú internetszolgáltatóként is megjelennek az Egyesült Államokban. Eric Schmidt vezérigazgató októberben meg is erősítette, hogy a Google visszatér korábbi gyakorlatához és nagyjából havonta felvásárol egy kisebb céget, miközben nagyobb akvizíciókra nagyjából évente-kétévente lehet számítani.

Címkék: