Továbbra sincs megállapodás a Malévról

Pénzcentrum2010. február 10. 08:47

Továbbra sem született megállapodás a magyar és az orosz fél között a Malév visszavásárlásáról, így a légitársaság tegnapi közgyűlése is eredménytelenül zárult - közölte a Pénzügyminisztérium.

Közel egy éve folynak a tárgyalások a magyar és az orosz kormány között arról, hogy milyen formában lehet biztosítani a feltételeket a légitársaság működésének fenntartásához. A Magyar Kormány 2009. októberében kinyilvánította: kész tulajdonosi és finanszírozói szerepet vállalni a társaság továbbműködtetésében.

A tárgyalások során a Magyar Kormány több javaslatot tett a légitársaság tőkehelyzetének rendezésére, illetve likviditásának biztosítására. A magyar fél kész főszerepet vállalni a társaság tőkehelyzetének rendezésében és finanszírozásának biztosításában.

Korábban: Kivonta Fokkereit a Malév - A lépést sikerként értékelik

Korábban: Hegyekben áll az adósság a Malévnál

A Malév Zrt. 99,95 százalékos tulajdonosa jelenleg egy magántársaság, az Airbridge. A Magyar Állam szerepvállalásának így feltétele a társasággal, illetve tulajdonosaival, köztük az orosz állami Vnyesekonombankkal történő megállapodás.

Az elmúlt hónapokban a tárgyalások során az álláspontok fokozatosan közeledtek. Megállapodást mindezidáig nem sikerült elérni, aminek fő oka, hogy az orosz fél javaslatai között változatlanul olyanok is szerepelnek, amelyek ellentétesek a magyar, illetve az európai uniós jog előírásaival. A Magyar Kormány legutóbbi javaslatára pedig hivatalos válasz sem érkezett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyar fél folyamatosan törekedett a jogszabályi követelményeknek megfelelő megállapodás megkötésére.

Továbbra is bízik benne, a tárgyalópartner kész olyan megállapodást elfogadni, amely a Magyar Állam döntéshozói számra jogi aggályok nélkül aláírható.

Címkék: