Kaiser Food: elbocsátás ellenére növekedés

Pénzcentrum2010. február 8. 09:02

A Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. ötmilliárd forint árbevétellel zárta a 2009-es évet. A húsipari cég a rekordbevétel ellenére küzdelmes éven van túl -írja a Napi Gazdaság.

A 2008 novemberében bevezetett szigorú költséghatékonysági intézkedések és a mintegy 40 fős leépítés nyomán nyereséges volt a cég: a meglévő piacait is meg tudta tartani, sőt a hipermarketszegmensben növelni is tudta értékesítését.

Réti Attila, a cég ügyvezető igazgatója, többségi tulajdonosa a Napinak elmondta: 2010-ben még nem lehet az előző évi - a vezetőséget is érintő - létszámcsökkentést "visszatölteni". Az élelmiszer-fogyasztásban féléves késéssel mostanra jelent meg a válság hatása: ugyan már az őszi hónapokban érződött, 2010. januárra elérte a 10 százalékot a visszaesés. Ráadásul tovább súlyosbítja a magyar élelmiszer-ipari cégek helyzetét a hidegutalványok megadóztatása. Ez az intézkedés több száz milliárd forintot vesz ki az ágazat zsebéből - véli Réti.

A cég az idén több új termékkel jelentkezik, köztük egy kifejezetten húsvétra szánt újdonsággal. Ezen túlmenően újraindítják a magyar gyártású termékek népszerűsítését célzó kampányukat is.

Címkék: