Eltűnhet a Stella Artois és a Leffe a polcokról - blokád alatt a gyár!

Pénzcentrum2010. január 15. 14:02

A tervezett létszámleépítések miatt egész héten át tartó blokád alá helyezték a belgiumi Leuven városában található Anheuser-Busch InBev sörgyárat, ahol többek között a Stella Artois, illetve Leffe sörök készülnek. A szupermarketek, illetve bárok attól tartanak, hamarosan kifogynak készleteikből.

A szakszervezetek által szervezett, egy hete tartó blokád következtében egyetlen rekesz sör nem hagyta el a gyár kapuit, ami lassan kezd aggodalmat kelteni az éttermek, szupermarketek és sörözők körében. Persze Belgiumban az Anheuser-Busch InBev-en kívül még körülbelül 125 másik gyár van, melyek hozzávetőleg 800 féle sört gyártanak, tehát teljes sörhiánytól nem kell tartani.

A blokádra azért került sor, mert a Anheuser-Busch InBev hét elején bejelentette, hogy Nyugat-Európa szerte mintegy 800 alkalmazottjától kíván megválni, ami az összes foglalkoztatott 10 százalékát teszi ki a régióban.

Erre azért van szükség, mert Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Luxemburgban és Nagy-Britanniában is jelentősen visszaesett a sörfogyasztás.

Címkék: