Támadnak a kínai boltok Zalában! Bilincs és rendőrruha is kapható

MTI2009. december 22. 10:32

A csomagolt élelmiszerek mellett rendőr-, tűzoltó-, börtönőr-, vámos-, polgárőr-, nemzetőr-egyenruhákat, bilincstartót és egyéb kiegészítőket is árusítanak egy kínai írásjelekkel jelzett zalaegerszegi üzletben - írja keddi számában a Zalai Hírlap.

Az egyenruhák, kiegészítők árusítását egyetlen jogszabály sem tiltja, de viselésük a civilek részéről már visszaélést jelent. Az üzletben az árusítás során ezért óvatosan járnak el; "igazoltatják" a vásárlókat, nevüket, szolgálati igazolványszámukat és a megvásárolt terméket pedig gondosan füzetbe jegyzik - nyilatkozta a lapnak Horváth Károly, az üzlet egyik tulajdonosa.

Ha valaki nem hajlandó igazolni magát, akkor nem szolgálják ki. Az eljárás a boltos részéről nem jogsértő, ugyanis a régi kereskedelmi törvény erre vonatkozó előírása már megszűnt. A vevő legfeljebb etikai eljárást kezdeményezhet a kereskedelmi kamaránál - olvasható a napilapban.

Mester Sándor, a megyei rendőr-főkapitányság gazdasági osztályvezetője a lapnak elmondta: a rendőrök csak engedélyezett, rendszeresítési eljáráson átesett egyenruhát hordhatnak. A ruhautalványokat pedig csak az erre a célra kijelölt, egyetlen budapesti egyenruhaboltban válthatják be.

Címkék: