Százezrek fagyoskodnak Budapest belvárosában + fotók

Pénzcentrum2009. november 20. 04:44

Karácsonyi vásárok: Budapest Európa élvonalában Ma indul a 11. Budapesti Karácsonyi Vásár. A Vörösmarty-téren felállított bódék tavaly -a csípős hideg ellenére is- már 600 ezer látogatót vonzottak, a Sunday Times pedig Európa elsőszámú karácsonyi vásárának választotta. A Pénzcentrum most a környező országok hasonló rendezvényei közt is szemezget.

"A Budapesti Karácsonyi Vásár egy igazi családi program, ahol az idősebbtől a fiatalabb generációig mindenki együtt élheti át a nosztalgikus ajándékok varázsát, ám egyúttal meg is tanulhatja azok elkészítési módját, közvetlenül a népművésztől. Mi sem lehet nagyobb ajándék a nagyszülőknek, mint egy régen látott fajáték, vagy egy fűzött karácsonyfadísz, de a vásár bővelkedik ma divatos tárgyakban is, amelyeket kézművesek készítenek külön erre az eseményre. Bőrdíszmű, ezüstből és zománcból készült ékszerek, könyvek, CD-k, fajáték, üvegfúvó mester figurái, kovácsoltvas termékek, kékfestők textíliái, kosarak, edények, gyertyák, táskák, amelyek mind zsűrizett népművészek munkáját dicsérik." -hangzik a ma induló esemény beharangozója.

 


Ez a turisztikai holtszezonban megrendezett, több mint egy hónapig tartó adventi-karácsonyi programsorozat nem csupán Budapest ünnepi készülődésének egyik fénypontja, hanem a külföldi turisták kedvenc vásárló-negyedének éke is egyúttal, amelyet a hazánkban tartózkodó külföldiek jelentős számban keresnek fel. A téli szezon elsőszámú motivációi, a karácsonyi bevásárlás, és az autentikus ünnepi hangulat megélése, melyeket a Budapesti Karácsonyi Vásár minden kétséget kizáróan ötvöz. Az esemény évről-évre folyamatosan gyarapodó látogatószámot jelent, amely tavaly már túllépte a 600 ezret. A rendezvényre épített promóciónak köszönhetően, Budapest igen népszerű téli desztinációvá nőtte ki magát és hagyományőrző belvárosi karácsonyi vására immár Európa-szerte ismert és elismert attrakcióvá vált.

 

Habár minden nagyobb magyar városban tartanak hasonló rendezvényeket, nem kérdés, hogy a Vörösmarty-téri rendezvény a legpatinásabb és a legcsillogóbb egyben. A Budapesti Karácsonyt a kontinens legrangosabb karácsonyi eseményei között tartják számon: 2008-ban a Sunday Times Európa elsőszámú karácsonyi vásárának választotta a budapestit.

Mikor érdemes menni?
Nyitva tartás: november 20-december 29. Naponta 10-20 óra között, valamint december 24-én 12 óráig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vásár december 25-én és 26-án zárva tart.

 

2006-ban a világhírű Travel&Leisure magazin beválogatta a 10 legjobb európai karácsonyi rendezvénysorozat közé, az Expedia nemzetközi turisztikai portál szerint pedig "nehéz lenne ennél autentikusabb karácsonyi vásárt találni". A legnépszerűbb útikönyvek szinte kivétel nélkül kihagyhatatlan látnivalóként ajánlják a Budapesti Karácsonyt.

 

Bécs, Prága, Ljubljana: ünnepi hangulat, néhány órás utazásra

Címkék: