Beszédes számok: így áll a magyar turizmus

Pénzcentrum2009. november 19. 09:02

A vártnál kisebb mértékben viselte meg a belföldi turizmust a válság: a prognosztizált 30 százalék helyett "csak" mintegy 6 százalékkal esett vissza. A 2010-es Fesztiválok Évével a Magyar Turizmus Zrt. jövőre is elsősorban a belföldi turistákat kívánja megszólítani -írja a Népszabadság.

Egyre kevesebb turista látogat Magyarországra a tengerentúlról (Japánból és az Egyesült Államokból), viszont az utóbbi időben mind többen jönnek a környező országokból, főleg Szlovákiából és Romániából. A legtöbb turista, a hazánkba látogató külföldiek 25 százaléka, még mindig Németországból érkezik hozzánk, de fontos küldő piac Ausztria, Nagy-Britannia, Olaszország és Franciaország is.

A külföldiek számára még mindig Budapest a legvonzóbb úti cél: minden Magyarországon elköltött 100 forintból hetvenet Budapesten költenek el. Ezután a Balaton következik, majd a gyógy- és wellnessüdülési lehetőségek.

A Magyar Turizmus Zrt. célkitűzése a következő három évben egy erős, egységes Magyarország-márka kialakítása. 2010 a Fesztiválok Éve, 2011 pedig az Egészségturizmus Éve lesz. A 2010-es kampányév elsősorban belföldre koncentrál, de számos fesztivál, például a Sziget vagy a Miskolci Operafesztivál, a külföldről érkezők érdeklődésére is számot tarthat. A kommunikációban a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program eseményei is kiemelten szerepelnek.

Címkék: