Többen síelhetnek itthon: a válság segíti a hazai pályákat

Pénzcentrum2009. október 29. 09:17

Az elmúlt években milliárdos nagyságrendű összeget költöttek és költenek jelenleg is fejlesztésre a magyarországi sípályák, idén a válság is növelheti forgalmukat -írja a Világgazdaság.

Az elmúlt években milliárdos nagyságrendű összeget költöttek és költenek jelenleg is fejlesztésre a magyarországi sípályák. Becslések szerint a hideg időjárás miatt hosszúra nyúlt tavalyi téli szezonban akár 150-200 ezren is megfordulhattak a hazai pályákon.

Mennyivel drágultak idén a síbérletek?

Idén - az időjárás függvényében- a tavalyinál is eredményesebb szezonra számítanak a hazai sípályák, ráadásul a válság is a malmukra hajthatja a vizet. Sokaknak ugyanis nem futja az idén külföldi síelésre, így várhatóan itthon próbálják majd bepótolni egy hosszú hétvégével. Ez már fejenként 20-30 ezer forintból kijöhet.

Palitz Izabella, az eplényi síarénát üzemeltető Nordica Skiarena Kft. értékesítési igazgatója szerint a dráguló euró miatt visszaesett a külföldi síterepek iránti kereslet, náluk viszont üdülési csekkel is lehet jegyeket vásárolni, így elmondható, hogy pozitívan csapódott le a válság.

Címkék: