Claudia meztelen fotói: a Playboy titkos tervei

Orosz Márton2009. október 19. 16:58

Ahogy az várható volt, hatalmas siker lett a Liptai Claudia fotóival megjelent Playboy magazin: gyakorlatilag már csak elvétve lehet kapni az újságárusoknál az októberi lapszámot.

Az egy éve dühöngő gazdasági válság - az internet rohamos terjedésével- a legtöbb nyomtatott sajtóterméket komolyan megviselte. Nem maradhatott ki a sorból a világ legismertebb férfimagazinja sem. A Hugh Hefner által alapított és irányított vállalatbirodalom 61,6 millió dolláros bevételt könyvelhetett el az első negyedévben, 21,5 százalékkal kevesebbet mint az előző év azonos időszakában.

Szakemberek a visszaesés elsődleges okának - az eladott lapszámok csökkenésén túl- azt tartják, hogy a nemzetközi recesszió miatt a magazin hirdetői visszafogták marketingkiadásaikat.

A Playboy amerikai verziója hat év alatt 600 ezer olvasót vesztett. Itthon - a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség - adatai szerint- a Playboy-ról háromnegyed év alatt 5,8 ezer férfi mondott le. A magazinból a tavaly nyári 31,2 ezres eladott példányszámhoz képest idén tavasszal már csak 25,3 ezret értékesítettek, így 18,8 százalékos veszteséget könyvelhetnek el.

 


Így nem csoda, hogy óriási sajtókampánnyal harangozták be Liptai Claudia aktképeit: habár egyelőre még nem tudni pontos adatokat, de a bulvársajtóban felröppent 3 milliós rekordgázsi is azt a várakozást vetíti előre, hogy a Claudia- címlap minden idők legolvasottabb magyar Playboy-magazinja lesz (eddig a Zalatnay Sarolta-képek tartják a rekordot, 90 ezer eladott lapszámmal). Úgy tudni, hogy alig van már olyan újságárus, ahol lehet kapni az októberi számot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyik legismertebb magyar TV-s műsorvezető fotóival eladott lapok az olvasottság ideiglenes felfutása mellett egy másik előnyt is hozhatnak a kiadónak. A törzsközönségen kívül ugyanis sok más olvasóhoz is eljuthat a magazin, akik megkedvelhetik azt, és rendszeres vásárlóvá válhatnak.

Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben több más híresség nevét is meglebegtették, akik -vélhetően hasonló, többmilliós gázsiért- szintén szerepelhetnek a magazinban. Sőt, ha hinni lehet a híreknek, az sem elképzelhetetlen, hogy a novemberi lapszámban megjelennek az októberiből kimaradt Claudia-aktok.

Ugyanakkor egy meglepő húzással a kiadó a teljes sorozatot elérhetővé tette honlapján, gyakorlatilag csak egy ingyenes regisztráció szükséges ahhoz, hogy bárki ingyen láthassa Liptai Claudia meztelen képeit.

Címkék: