Százmilliókat fizetett a Közterület a BKV ex-tanácsadójának

Magyar Hírlap2009. október 7. 09:17

A közlekedésieknek óránként 100 ezer forintért dolgozó Cemi Kft. tanácsaira más fővárosi cégek is igényt tartottak. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2007 végén az üzletviteli tevékenységének és gazdálkodási folyamatainak átvilágításával bízta meg a céget egy hirdetményes tárgyalásos közbeszerzési eljárás után - írja a Magyar Hírlap.

Az FKF szerint az eljárás tárgyalási szakaszában az eredetileg ajánlott 60 millió forint helyett a felek 53 millió forint + áfa összegben állapodtak meg. A Cemi az átvilágítással 2008. január 31-re végzett, ekkor a Közterület "az eredményeknek a társaság működésében történő alkalmazására" újabb közbeszerzési eljárást indított.

A fővárosi cég az átvilágítás során tett hatékonyságjavítási javaslatok megvalósításának lebonyolítására ismét a Cemivel szerződött. Az eljárás tárgyalási szakaszában az eredetileg ajánlott 275 millió forint helyett a felek 240 millió forint + áfa összegben állapodtak meg.

A megbízott idén februárra végzett a munkával és felvette a nettó 240 millió forintot. A két megbízás ellenére is tanácstalan maradt az FKF, ezért újabb megbízásokat adott a Ceminek. Áprilisban például egy 100 milliós szerződést kötöttek. A fővárosi cég arra számít, hogy a közös munka eredményeképpen 3,9 milliárd forintot takaríthat meg a következő 3 évben.

Címkék: