Hatalmas árverseny: itt a Da Vinci-kód folytatása!

Orosz Márton2009. szeptember 15. 13:02

Ma jelenik meg Dan Brown, a Da Vinci-kód szerzőjének legújabb könyve, Az elveszett jelkép. Világszerte -de különösen az angolszász országokban- hatalmas várakozás övezi a művet, ami komoly árháborút is indított.

Ma jelenik meg Dan Brown új regénye, a The Lost Symbol (Az elveszett jelkép). A kiadó az utolsó pillanatig őrizni akarja rendkívüli várakozással övezett regény körüli titkokat, ezért a szokásoktól eltérően a média sem kapott előzetes példányt, ami alapján képet alkothatott volna a könyvről. A fordítási jogokat megszerző külföldi kiadók sem kaphattak eddig egyetlen darabot sem az új műből.

Az új Brown-regényről annyit lehet tudni, hogy az Angyalok és démonokhoz, valamint A Da Vinci-kódhoz hasonlóan ezúttal is Robert Langdon professzor a történet főhőse. A történet mindössze 12 órát ölel fel, Washingtonban játszódik és a szabadkőművesek titkait járja körül.

 


A brit áruházakat ugyanakkor elsősorban nem a titkos szövetségek tartják izgalomban, hanem az új -minden kétséget kizárólag bestseller- eladási ára. A kiadó által javasolt ajánlott fogyasztói ár ugyanis 19,99 font (6198 forint). Ezzel szemben az Asda áruházakban 5 fonttal kevesebbért lehet majd kapni az új könyvet, a Sainsbury's és a Morrisons 8-9 fontért (2500-3000 forint) árulja majd.

A nagy üzletláncoknak természetesen még az is belefér, hogy több ezer forintot is buknak egy-egy eladott példányon, hiszen egy ilyen akcióval vásárlók tömegeit tudják becsábítani az áruházba.

Természetesen a verseny abszolút győztese a Tesco, aki Langdon professzor kalandjaiért mindössze 7 fontot (2170 forint) kér. Összehasonlításként a világ legnépszerűbb könyváruháza, azAmazon 9.99-ért (3097 forint) kínálja a regényt, míg Magyarország legnagyobb online könyvesboltja, a Bookline kínálatában a legolcsóbb kiadást 5775 forintért találtuk (egyelőre természetesen csak az angol nyelvű verziót).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos azonban kiemelni, hogy -mint minden várható sikerkönyv- Az elveszett jelkép is több, különböző kiadásban jelenik meg: az Amazon honlapja szerint egy kemény-és két puhakötésű verzióban is kijön a mű, ráadásul kétfajta hangoskönyvet is kiadnak belőle. A Brown-mű sikere egy másik piacot is gerjeszt: ahogy a Da Vinci-kód esetében, a ma megjelenő regényhez kapcsolódva is sorra kerülnek a polcokra a különböző magyarázatok, cáfolatok, melyek Az elveszett jelkép hátterébe engednek betekintést. A Bookline honlapján már most 4 ilyen könyvet találtunk. 

 

Brown korábbi sikerkönyve, a Da Vinci-kód a világ eddigi legtöbb példányban eladott regénye (a II. Világháború óta vannak erre statisztikák): több mint 80 milliót adtak el belőle. Az új könyvet megjelentető Knopf Doubleday kiadócsoport hasonló sikereket vár Az elveszett jelképtől is. 



A regény előszavát és első fejezetét itt olvashatod! Kattints!

Címkék: