Itt az új Tesco: 50 százalékos megtakarítás!

Pénzcentrum2009. szeptember 7. 11:32

Szeptember 4-től várja a vásárlókat a Tesco hipermarket-lánc legújabb tagja Dunakeszin, amely a környezetbarát tervezés és kivitelezés révén Közép-Európában egyedülálló energia-megtakarítási mutatókkal, a hipermarket-lánc eddigi legzöldebb áruháza lett.

Az új áruház felvonultatja mindazon technológiákat, melyek révén akár 50 százalékos energia-megtakarítás is elérhető. A számos innovatív megoldás alkalmazása az áruházlánc azon törekvését erősíti, amely arra irányul, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az új áruházban alkalmazott technológiák között megtalálhatóak például a levegő minőségét (légmennyiség és frisslevegő) a mindenkori igény alapján szabályozó rendszerek, valamint különböző hő-visszanyerő berendezések, kondenzációs kazánok és talajszondás hőszivattyú a fűtési rendszerben, a hidrobank rendszerrel kombinált napkollektorok, amelyeket a használati meleg víz előállítására, valamint az épület hűtésére és fűtésére használnak, hálózatra termelő napelemes rendszerek, vagy a korszerű világítás-technika. Jelentős energia-megtakarítást tesznek lehetővé továbbá a kereskedelmi hűtés során alkalmazott megoldások, mint például a fagyasztóbútorok üvegtetővel való lefedése.

Látványos újdonság az áruházban az az érintőképernyővel ellátott display, mely élvezetesen és szemléletesen mutatja be a létesítmény energiatakarékos megoldásait. Emellett a környező iskolák környezetvédelmi oktatását is segíti folyamatosan bővülő, zöld témájú információs anyagaival. A vásárlók olyan kézzelfogható környezetbarát megoldásokkal is találkozhatnak az új áruházban, mint a száz százalékban lebomló, eldobható bevásárlótáska, a visszaváltható ún. "örökzöld" táska, illetve a hosszantartó bevásárlótáskák kínálata.

A dunakeszi áruház több mint 106 embernek ad közvetlenül munkát, a Tesco Üzletsoron található kisboltok (mobiltelefon, ékszer, dohány és hírlap, virág, szépségápolás és állateledel, távol-keleti ajándékbolt, szolgáltató egységek - étterem, gyógyszertár, pénzváltó) alkalmazottai pedig tovább növelik ezt a számot.

Címkék: