Auchan: újabb botrány! Komoly büntetésre számíthatnak

Pénzcentrum2009. augusztus 7. 16:58

Komoly büntetésre számíthat Oroszországban az Auchan. A francia tulajdonú üzletláncot azzal vádolják, több jogszabályt is megsértett, amikor saját márkás vodkát dobott piacra.

Az orosz hatóságok jelentős büntetéssel fenyegetik az Auchan hipermarket-láncot. A vád szerint az üzletlánc saját márkás vodkája nem felel meg az előírásoknak, ugyanis címkéje nem tartalmazza a szükséges egészségügyi tájékoztató feliratokat.

A Krepost márkájú Auchan-vodkát a "legjobb egyensúly ár és minőség között" szlogennel hirdetik, ami a hatóságok szerint okot adhat a fogyasztók megtévesztésére.

Az első tárgyalást augusztus 19-ére tűzték ki, de az Auchan szóvivője közölte: egyelőre még nem kaptak hivatalos értesítést az ügyről.

Az Auchan és az orosz hatóságok között meglehetősen feszült a viszony. Májusban a moszkvai hatóságok megtiltották az áruházláncnak az alkoholtartalmú italok forgalmazását. Akkor az orosz főváros illetékes hatóságai újfajta számviteli eljárásokat vezettek be az alkoholtermékekkel kapcsolatosan, az áruházlánc pedig -a rövid határidő miatt- nem tudott teljes mértékben megfelelni az új szabályoknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Korábban hónapokig nem engedtek kinyitni egy új áruházat - különféle hiányzó engedélyek miatt-, míg máskor azzal vádolták az Auchan-t, hogy nem teljesen legálisan jutott egy földterülethez.

Címkék: