Mindenhol hódít a Lidl: óriási pénzek a háttérben

Pénzcentrum2009. május 28. 12:02

Romániát is meg akarja hódítani a Lidl: a német üzletlánc már keresi a helyeket legújabb boltjai számára. Első körben a 30 ezresnél nagyobb városokat szemelték ki.

A romániai gazdasági sajtó egybehangzó információi szerint az üzletlánc 4-és 8 ezer négyzetméter közötti szabad területeket keres, áruházak építése céljából. Jelenleg azonban még egyetlen bolt építése sem kezdődött meg.

Ezért a közeljövőben üzlethelyiségek bérlésével indulhat be a romániai Lidl- hálózat: 800 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű boltokat terveznek bérbe venni. A tervek szerint az elkövetkező években száznál is több üzlet nyitása várható.

A hírek szerint már eddig is 70 millió eurót, azaz közel 20 milliárd forintot invesztált a Lidl a romániai üzlethálózat beindításába. Eredetileg már 2003-ban létrehozták az ottani céget, de folyamatosan tolódott a boltok beindításának időpontja.

Várhatóan még idén megépül egy Bukaresthez közeli településen a Lidl központja, ahol a menedzsment és a működéshez szükséges adminisztráció kap majd helyet. 2010-re pedig elkészülhet a cégcsoport óriásraktára, amely nem kevesebb mint 45 ezer négyzetméteres alapterületével stabil hátteret nyújt az egész országra kiterjedő logisztikai hálózatnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Lidl számára kelet-Európa továbbra is a közeljövő céljai közt szerepel, így hamarosan találkozhatunk a kék- sárga- piros felirattal Bulgária, a volt Jugoszláv országok, és a Balti-államok területén is.

Címkék: