Miniszterelnöki Hivatal: tízmilliárdos informatikai beszerzés

Magyar Nemzet2009. május 19. 09:47

Felmentést kérne egy előterjesztés a közbeszerzési törvény alól egy több mint tízmilliárd forintos kormányzati informatikai beszerzésnek. A javaslatot Baja Ferenc infokommunikációért felelős szocialista kormánybiztos jegyzi, a dokumentumot kedden tárgyalja a nemzetbiztonsági bizottság.

Az áfával együtt 15 milliárd forintot az úgynevezett belső piaci szolgáltatásokról szóló európai uniós irányelv követelményeit megvalósító központi elektronikus szolgáltató rendszer továbbfejlesztése címén kívánják elkölteni részben az unió, részben az adófizetők pénzéből.

A Magyar nemzet információi szerint a Miniszterelnöki Hivatal által kiválasztott cégek egyike fejlesztené többek között az ügyintézési státus szolgáltatást, megteremtené a feltételeit annak, hogy külföldiek biztonságosan igényelhessenek ügyfélkaput elektronikus aláírással és elérhessék a központ rendszer szolgáltatásait angol nyelven.

Ezen kívül fejlesztenék a cégkaput, illetve más egyéb szolgáltatás mellett egy modern rendszerrel tennék lehetővé az elektronikus adatcserét az államigazgatási szervek között.

Címkék: