Kínában népszerűsítik Magyarországot

Pénzcentrum2009. április 23. 11:30

Április 22-24. között rendezik meg Kína legnagyobb turisztikai szakmai kiállítását, a COTTM-et, amelyen hazánk immár negyedik alkalommal vesz részt.


Az idei megjelenés különlegességét az adja, hogy Magyarország ezúttal a V4-es országokkal közösen mutatja be turisztikai kínálatát a rendezvény legnagyobb, 120m2-es standján. Az esemény jelentőségére való tekintettel Horváth András, a Közép-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is Kínába utazott, hogy a helyszínen tárgyaljon a szakma képviselőivel.

A rangos eseményen hazánk turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. mellett a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht., négy utazási iroda, valamint a Hainan légitársaság képviseli. A stand idei attrakciójaként a V4-es országok gasztronómiáját ismerhetik meg a látogatók egy Magyarországról érkező mesterszakács remekei által.

A kiállítást megelőzően a V4-es országok szakmai találkozón vettek részt, és prezentáció keretében mutatták be országuk turisztikai kínálatát a megjelent több mint 70 fős szakmai közönség előtt. Az eseményen Horváth András és Dr. Róna Iván tárgyalást folytatott Peking Turisztikai Hivatalának helyettes elnökével, aki elmondta, hogy a régió országaiból eddig egyedül hazánkba sikerült ellátogatnia.

A program további részeként egy interaktív konferenciára került sor, amelyen a V4-es országok képviselői egyrészt megoszthatták a jelenlévőkkel tapasztalatukat a Kínából származó beutazó turizmusról, másrészt a szakma kérdéseire válaszolva kifejthették véleményüket arra vonatkozóan, hogy miként lehetne a napi gyakorlatban hatékonyabbá tenni az országaik közötti turisztikai együttműködést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Április 24-én, pénteken, a magyar delegáció a Pekingi Magyar Nagykövetségre látogat, hogy a nagykövettel az MT Zrt. kínai külképviseletének és a nagykövetség együttműködésének további lehetőségeiről folytassanak megbeszélést, valamint egyéb, az országot érintő turisztikai befektetési lehetőségekről tárgyaljanak.

A látogatás utolsó hivatalos programjaként, szombaton, Horváth András és Dr. Róna Iván Kína egyik legnagyobb kiutaztató irodájának (u-tours) vezérigazgatójával találkozik, hogy a hazánkba való csoportos beutaztatás további erősítése érdekében személyesen hívják meg őt egy magyarországi tanulmányútra.

Címkék: