Kamutemetések egymillió dollárért - előzetesben a gyanúsítottak

Pénzcentrum2009. április 16. 10:30

Két nőt gyanúsítanak a Los Angeles-i hatóságok azzal, hogy úgy követtek el nagy összegű biztosítási csalást, hogy látszattemetéseket rendeztek. Minden megvolt, épp csak az holttest hiányzott...

A gyanú szerint a nők életbiztosítási szerződéseket kötöttek hamis nevekre, néhány hét múlva pedig látszattemetéseket rendeztek.

Mindent úgy csináltak, mintha valóságos lenne, a legapróbb részletekre is figyeltek, például arra, hogy a koporsó olyan nehéz legyen, mintha egy holttest feküdne benne.

A legtöbb esetben mégis a hamvasztást választották- úgy gondolták, így minden nyomot eltüntethetnek. Volt olyan "temetésük" is, amikor látványosan a tengerbe szórták az állítólagos hamvakat.

A ceremóniát követően egy megvesztegetett orvos állította ki az elhunytak halotti bizonyítványait, így tudták felvenni az életbiztosítások után járó összegeket. Több temetkezési vállalkozót is lefizettek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hatóságok szerint a két gyanúsított egymillió dollár, azaz több mint 221 millió forint értékű csalást követett el.

Címkék: