"Zöld" IT: nemcsak nemes, hasznos is!

Pénzcentrum2009. április 7. 16:00

A környezetkímélő IT-megoldások már nem csak valami nemes eszme megtestesülései, a válság elmélyülésével az energiatakarékos megoldások nagyon is életbevágónak bizonyulnak.Az IDC Green IT fórumának regisztrált vendégei körében végzett felmérés szerint 68 százalék szerint az energiatakarékosság kerül először szóba a "zöld" IT-megoldások kapcsán. 51 százalék szerint a cégük zöld hozzáállása az IT-beszerzésekhez szorosan összefügg a költséghatékonysággal.

A válság óta már nem a nyers számítási erő a legfőbb erénye a számítógépeknek, az IT-menedzserek sokkal inkább a leghatékonyabb megoldásokat igyekeznek megtalálni. A nehéz időkben komoly kihívás megtalálni a legköltségkímélőbb megoldásokat, melyek egyben ki is tudják kellően szolgálni egy cég IT-igényeit. Mind a felhasználóknak, mind a szolgáltatóknak létfontosságú, hogy megértsék az összefüggést a környezeti fenntarthatóság és a nyereségesség közt, valamint hogy ez a kapcsolat milyen szerepet játszik az üzleti stratégiák kialakításakor - nyilatkozta Vernon Turner, az Enterprise Infrastructure elnökhelyettese a Riskcenternek.

A kérdőívből kiderült az is, hogy a válaszadók 85 százaléka szerint játszik komoly szerepet a környezeti terhelés csökkentésében az IT. Ezzel szemben a válaszadók 78 százaléka szerint nincs jelenleg költségvetése zöld IT megoldások bevezetésére. 63 százalék pedig jelezte, hogy környezetkímélő módon szabadul meg feleslegessé vált hardvereitől.

Címkék: