Se Pölöskei szörp, se Globus májkrém!

Pénzcentrum2009. március 18. 10:00

A Szobi után valószínűleg a Pölöskei szörpmárkától is búcsút vehetünk, mint ahogy már az is borítékolható, hogy nemsokára egy Globus húsos konzervvel sem fogunk találkozni a polcokon.

Hétfőn a francia kézen lévő Globus végleg befejezte a budapesti, Maglódi úti gyárában a húsos termékeinek gyártását, és a gyár kétszáz dolgozója is új állás után nézhet.

A döntés mögött az elmúlt évek lassú, majd utóbbi hónapok rohamos keresletcsökkenése áll, de szerepet játszott a gyenge forint is, hiszen ezáltal az importált alapanyagok árai jelentősen megemelkedtek.

Piacvezetőkén a Globus-csoport forgalmának egyötödét adták eddig a húsalapú konzervek, amely árbevétel így most kiesik, megmarad azonban a debreceni zöldségkonzerv, és a bajai, valamint békéscsabai mélyhűtött termékek gyártása.

A Zala megyei Pölöskén a Bognár Szörp Kft. egyik napról másikra történő bezárása borzolja a kedélyeket, hiszen az alkalmazottak még saját holmijaikat sem hozhatták el a telepről, melynek bejáratát biztonsági őrök védik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az APEH honlapján található információk szerint a cég felszámolás alatt áll, és a cég tulajdonosa is szerepel a végrehajtási eljárással érintett adózók listáján. Ezzel megszűnhet tehát az 1989-ben indul Pölöskei szörp gyártása is.

Címkék: