A Tesco hasznot húz a csődbe ment kocsmákból

Pénzcentrum2009. március 9. 14:00

A Tesco azt tervezi, áruházzá alakítja a válság miatt csődbe ment kocsmákat. Az épületek azért ideálisak a bolthálózat számára, mert a központban vannak, és méretük is megfelelő.

A Tesco arra törekszik, hogy kisebb alapterületű boltokat indítson a városközpontokban. A hírek arról szólnak, hogy az áruházlánc Nagy-Britanniában egyelőre tíz egykori szórakozóhelyet szeretne üzletté alakítani, de ha beválik a terv, akár több kocsmát is felvásárolhatnak.

2008-ban nagyjából 2000 brit "pub", azaz söröző zárt be- elsősorban a gazdasági visszaesésnek köszönhetően.

A Tesco-nak azért is jó befektetés egy ilyen létesítmény megvásárlása, mert már eleve megvan az engedély alkohol és dohánytermék árusítására, tehát ezért sem kell a helyi önkormányzatokhoz folyamodniuk.

Ugyanakkor a Tesco nem csak a kocsmákat keresi, hanem más, csődbe ment üzlet -bankok, kisboltok- felvásárlását is tervezi. Akár több száz kis üzlet is nyílhat idén a szigetországban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint arról már korábban beszámoltunk, az áruházlánc Magyarországon is hasonló üzleti megoldásokkal próbálkozik: A tavalyi évben debütált Tesco Expressz áruházakból négy Budapesten, egy pedig Szegeden található. Az elsősorban FMCG (Fast Moving Consumer Goods - gyorsan fogyó fogyasztási cikkek) termékeket árusító, néhány száz négyzetméteres áruházak az első tapasztalatok alapján nagy érdeklődésnek örvendenek. A sikernek köszönhetően még az idén várhatóan újabb boltok nyílnak majd szerte az ország nagyvárosaiban.

Bár a boltok a belvárosban vannak, az ott kapható termékek árai mégis megegyeznek a hipermarketek áraival.

Címkék: