Szlovákiában reklámozza magát a magyar Tesco

Pénzcentrum2009. március 8. 13:00

A forint folyamatos gyengülése miatt egyre több szlovák fogyasztót vonzanak a magyarországi üzletek - és a magyar vállalatok is egyre jobban érdeklődnek a külföldi vevők iránt. A határ menti településeken láthatóan több a magyarországi akciókról szóló röplap és a sajtóban is sokat hirdetik magukat a határ túloldaláról - írja a bumm.sk hírportál.

 

Miriam Hasková, a Lucenecko regionális újság szerkesztője szerint az utóbbi időben jelentősen megemelkedett a magyarországi hirdetők száma - áraikat a forint mellett euróban is feltüntetik. A lapban ugyan korábban is akadtak elvétve magyar hirdetések, de a forint gyengülése miatt egyre több magyar cég próbál szlovák vevőket szerezni magának a vonzó árajánlatokkal.

A magyarországi Tesco áruházak röplapjai Érsekújvárban és Füleken is feltűntek.

A magyar Tesco akciós árai alapján több termék is harmadával olcsóbb, vagy akár feleannyiba kerül, mint Szlovákiában. A hazai üzletek elismerik, hogy az áraik nem versenyképesek, véleményük szerint a jelenségben ugyanakkor nincs semmi különös - a bevásárlóturizmus mindig is létezett a térségben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Mint arról már beszámoltunk, rengeteg szlovák vásárol Magyarországon, a salgótarjáni hipermarket előtti parkolót például elárasztják az északi rendszámú autók - miközben a szlovák rész üzletei ürességtől panganak.

Címkék: