Válságban a turizmus? Itt az ukrán military hotel!

Pénzcentrum2009. február 11. 17:15

Kárpátalján megnyílt az első ukrajnai military hotel. A szálloda üzemeltetői a hadtörténeti turizmus kibontakozására, ezen belül a Kárpátokban húzódó II. világháborús magyar Árpád-vonal iránti növekvő érdeklődésre építik vállalkozásukat- írja a karpatinfo.net.


A Greenhof szálló üzemeltetői elsősorban a Magyar Királyi Hadsereg által a II. világháború idején kiépített Árpád-vonalat szeretnék turisztikai attrakcióként felhasználni. A Keleti- Beszkidektől egészen a Berecki- Havasokig húzódó védővonal kárpátaljai szakaszán számos, viszonylag épen maradt bunker és lőállás még ma is fellelhető, és a Magyarországról érkező turisták egyre nagyobb érdeklődést mutatnak irántuk.

Fegyir Sándor, az Ungvári Nemzeti Egyetem turisztikai tanszékének vezetője elmondta, hogy a nemrég átadott hotel szobáinak berendezési tárgyai és dekorációja az Árpád-vonal egy-egy szakaszát idézik fel.

A vendégek számára az üzemeltetők túrákat szerveznek az egykori magyar védvonal mentén, illetve kirándulásokat bonyolítanak le az elsősorban magyar vonatkozású hadtörténelmi jelentőségű emlékhelyekre, így például a munkácsi, a királyházi vagy huszti várhoz, illetve a Rákóczi-féle avagy az 1848-as szabadságharcok nevezetes csatamezőire.

Címkék: