Versenypályázat indul Magyarországon: 10 ezer dollár a 3 legjobb a társadalmi vállalkozásnak!

Pénzcentrum2009. január 21. 11:15

A NESsT és a Citibank Magyarország a mai napon indítja útjára a NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Programot, mely Magyarországon elsőként az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozások fejlesztését szolgálja. A program kiemelt fontosságú, mivel felhívja a figyelmet az olyan új típusú vállalkozásokra, amelyek a profitcélok mellett valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozzák. Emellett támogatást nyújt az ilyen típusú vállalkozások számára. Ezek a vállalkozások annak ellenére, hogy az üzleti szektorban tevékenykednek, a helyi közösségek fejlesztését szolgálják, többek között munkahelyteremtés, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, természetvédelmi tevékenység, illetve a víz vagy a levegő minőségének javítása révén.

Batara Sianturi, a Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe vezérigazgatója elmondta: "Ez az új program a magyarországi kisvállalkozások fejlesztését célozza, szakmai és üzleti tanácsadást és ismereteket biztosítva számukra partnerszervezetünk, a NESsT szakemberei és a Citibank önkéntes dolgozói által. A három legjobb üzleti tervet benyújtó kisvállalkozást a Citi Alapítvány jóvoltából egyenként tízezer dolláros díjjal jutalmazzuk, hogy továbbfejleszthessék társadalmi vállalkozásukat, hiszen ezek jelentősége napjainkban egyre nő azáltal, hogy úgy teremtenek új munkahelyeket és úgy ösztönzik a gazdasági növekedést, hogy közben óvják a természetet."

A tízhónapos program a NESsT nonprofit társadalmi vállalkozások fejlesztése területén immár 10 éve végzett tevékenységére épít. A NESsT meglévő tapasztalatát és módszertanát e program keretében kiterjeszti az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozásokra is.

Tizenöt olyan, az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozás nyer meghívást az átfogó üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programba, amely megfelel a pályázati feltételeknek és sikeresen pályázik február 16-ig. A program a Citi Alapítvány támogatása és a Citibank dolgozóinak önkéntes munkája révén valósulhat meg.

A részt vevő vállalkozások a piackutatás és piacelemzés, a marketing és márkaépítés, a működés és menedzsment, a pénzügyi menedzsment, valamint a társadalmi célok elérése területén fejleszthetik ismereteiket és képességeiket. A program végeredménye egy ezeket a szempontokat tartalmazó üzleti terv lesz. Ezenkívül a résztvevőknek lehetősége nyílik üzleti mentorokkal való kapcsolatépítésre a Citibank, illetve a NESsT Üzleti Tanácsadói Hálózata révén, melynek tagjai az üzleti világ elismert szakemberei, illetve ingyenes promóciós lehetőséghez is jutnak a NESsT marketingcsatornáin keresztül. A NESsT és a Citibank 10 ezer dollár összegű díjjal jutalmazza a három legjobb üzleti tervet készítő vállalkozást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az érdeklődő vállalkozások a NESsT honlapjáról (http://www.nesst.org/competition/2009NESsT-CitiFor-profitSMECompetitionEN.asp) letölthető pályázati anyag elektronikus úton történő beküldésével jelentkezhetnek legkésőbb 2009. február 16-ig. A beküldött pályázati anyagok alapján kiválasztott vállalkozások meghívást nyernek az első, márciusi képzési napra.

Címkék:
piacelemzés,