Őrületes időjárás áprilisban: ilyet sem gyakran tapasztaltak még Magyarországon

Pénzcentrum/MTI2024. április 11. 11:03

Több mint 15 Celsius-fokos különbség volt az ország keleti és nyugati részében mért maximumhőmérsékletek között szerdán - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán csütörtökön.     

Az északnyugati tájakon az ilyenkor szokásos 15-16 foknál is némileg hűvösebb lett az idő a viharos széllel érkező hideg légtömeg hatására. A bejegyzéshez készített infografika szerint például a Komárom-Esztergom vármegyei Vérteskethelyen 12,1 Celsius-fok volt a maximumhőmérséklet.

Eközben a Dunától keletre továbbra is az átlagosnál jóval melegebb volt, sőt a Hajdú-Bihar vármegyei Bagaméron 28,6 fokot mértek, ami csak 0,4 fokkal maradt el a napi melegrekordtól. Az infografika szerint a Tiszántúlon jellemzően 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál.

Loading...

Az Időkép előrejelzése szerint a további napokban ilyen időre számíthatunk: csütörtökön a Dunántúl fölött, illetve északon lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, csak kevés felhő lesz az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten és nyugaton kezdetben erős lökések kísérhetik. Délután 19 -26 fok várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északias szél nyugaton és keleten, északkeleten lehet élénk. Délután 21-26 fok valószínű.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szombaton is fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkülhet. Napközben 22-27 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnapra sem romlik el az idő, folytatódik a túlnyomóan napos, száraz időjárás. Feltámad a délnyugati szél, ami még több meleget hoz térségünkbe. Délután már 25-30 fokra van kilátás. Hétfőre is kora nyárias meleg ígérkezik sok napsütéssel. De egy közeledő hidegfront hatására délután már záporok, zivatarok is kialakulhatnak az ország északi felén. Erős, helyenként viharos lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérsékletek 24-30 fok között várhatóak.

Címkék:
utazás, időjárás, előrejelzés,